Nieuw online leerplatform Curieusz

Werken in het sociaal domein betekent dat je je continu moet ontwikkelen. Maar het aanbieden van leermogelijkheden voor zowel nieuwe als ervaren medewerkers vraagt veel van je organisatie en van jou als leidinggevende of opleidingsspecialist. Vaak is daar de tijd of de capaciteit niet voor.
Vrouw in paars t-shirt

Daarom lanceren we een nieuwe online leeromgeving

Dat gebrek aan tijd of capaciteit is frustrerend voor professionals die graag optimaal hun werk willen doen. Ook vormt het een risico voor de kwaliteit van de dienstverlening. Met het nieuwe leerplatform ondervang je dit probleem. Curieusz biedt hoogkwalitatieve en gespecialiseerde microlearnings. Zodat de professionals flexibel en laagdrempelig hun kennis over het sociaal domein kunnen opbouwen en bijhouden. 

Starten met werk en inkomen

Samen met de experts en trainers van Stimulansz zijn we gestart met een leerbibliotheek voor het domein werk en inkomen. Het leerplatform is daarmee interessant voor iedereen die inhoudelijk meer wil weten over de Participatiewet. Bijvoorbeeld inkomensconsulenten, werkconsulenten, beleidsadviseurs, kwaliteitsmedewerkers en managers. De komende tijd breiden we het leerplatform uit naar andere werkvelden van het sociaal domein.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe je Curieusz optimaal voor jouw gemeente kunt inzetten? Wil je weten hoe het precies werkt? Meld je dan aan voor een gratis demo op 28 april, 27 mei, 16 juni 2025. Of bekijk deze informatie

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Silke van Alphen helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

Een elektrische fiets als re-integratievoorziening Pw naar werk?

Een inwoner die al jaren bijstand ontvangt, heeft na een intensief begeleidingstraject zicht op werk. De verwachting is dat deze inwoner duurzaam uit zal stromen. De inwoner heeft een medische beperking en in verband daarmee hulp nodig om naar het werk te gaan. Een elektrische fiets lijkt de goedkoopst passende oplossing. Zo nodig wil de inwoner de kosten wel terugbetalen. Kan de gemeente zo’n fiets als re-integratievoorziening faciliteren?

Loopt maatwerk bij jouw gemeente in de pas of is het de vreemde eend in de bijt?

Maatwerk in het sociaal domein is het proces van besluitvorming, waarbij je komt tot een oplossing op maat voor het individu. Als het goed is, pas je dit proces toe op iedere inwoner die met een vraag komt.

De morele ondergrens van de ambtenaar

‘Ambtenaar heeft morele ondergrens nodig’, zo kopte een artikel uit Binnenlands Bestuur naar aanleiding van een LinkedIn bericht van Erik Pool, programmadirecteur Dialoog en Ethiek. Dit artikel belicht een dilemma waar veel ambtenaren mee worstelen: hoe kun je je inhoudelijk uitspreken zonder politiek te worden? In het specifieke geval gaat het om het Israël/Gaza-dossier, een complex vraagstuk dat velen bezighoudt. Maar ook bij kleinere, meer persoonlijke kwesties rijst deze vraag. Hoe ga je daarmee om?