Canan Caliskan-Kantar: Meester in het bouwen van duurzame relaties

Canan Caliskan-Kantar, salesmanager bij Stimulansz, is een goedlachse en vastberaden professional met een passie voor het opbouwen van duurzame relaties. In een interview deelt ze haar inspiraties, dagelijkse werkzaamheden, en een bijzonder weetje wat bijna niemand weet.
Relaties

Wat inspireert jou in het werken bij Stimulansz?

Wat mij echt inspireert is de wetenschap dat ons werk bijdraagt aan een betere maatschappij. Door ondersteuning en advies te bieden aan gemeenten en andere organisaties in het sociaal domein, verbeteren we de toegang tot sociale voorzieningen voor inwoners. Dit indirecte effect geeft mij voldoening en maakt me trots. Het is fantastisch om te weten dat zowel professionals als inwoners profiteren van wat we doen.

Wat vind je zo leuk aan sales en relatiebeheer?

In sales en relatiebeheer is het de uitdaging om telkens weer nieuwe relaties op te bouwen en bestaande te versterken. Het geeft mij veel voldoening om samen met klanten naar oplossingen te zoeken die echt werken. Vooral binnen de overheid, waar de processen vaak complex zijn, is het mooi om te zien hoe onze samenwerking daadwerkelijk bijdraagt aan een betere ondersteuning aan inwoners. Verder is het superleuk dat relaties die van baan wisselen, mij altijd weer weten te vinden als ze mij nodig hebben bij de nieuwe werkgever. Dat ik dit soort duurzame relaties heb kunnen opbouwen maakt me trots. 

Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit voor jou?

Mijn werkweek is vrij gevarieerd. Maandag is mijn vaste kantoordag, waar ik overleg met mijn directe collega’s. Dinsdag en donderdag zijn mijn bezoekdagen, waarop ik klanten ontmoet. Woensdag werk ik meestal thuis, tenzij er een afspraak is met een gemeente.

Kun je een project beschrijven waar je bijzonder trots op bent?

Ik ben bijzonder trots op de toename van gemeenten die onze applicatie ‘BerekenUwRecht’, ontwikkeld door Nibud en Stimulansz, gebruiken. Met deze tool kunnen inwoners eenvoudig berekenen voor welke minimaregelingen ze in aanmerking komen en die direct aanvragen. Stimulansz draagt actief een steentje bij aan het aanpakken van maatschappelijke problemen. Het is fantastisch om te zien hoe steeds meer gemeenten deze applicatie omarmen en daarmee hun inwoners nog beter ondersteunen. Op ons nieuwe leerplatform Curieusz ben ik ook trots.

Wat is het waardevolste wat je tot nu toe hebt geleerd bij Stimulansz?

Het waardevolste wat ik tot nu toe heb geleerd bij Stimulansz is dat de behoeften van de klant altijd voorop staan. Het belang van maatwerk en luisteren naar wat onze klanten echt nodig hebben. Door goed te luisteren en ons aanbod daarop af te stemmen, kunnen we waardevolle en effectieve diensten leveren die daadwerkelijk het verschil maken voor zowel de organisaties die we ondersteunen als de inwoners die zij bedienen. Deze klantgerichte benadering is essentieel om duurzame relaties op te bouwen en te behouden.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou van lezen en kijken naar goede series op Netflix. Momenteel ben ik gefascineerd door Koreaanse series. Daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn gezin en ben ik graag creatief bezig in huis.

Hoe bewaak je de balans tussen werk en privé?

Die balans bewaken is soms een uitdaging, vooral omdat ik het werk zo leuk vind. Gelukkig biedt Stimulansz veel flexibiliteit. Zo kon ik bijvoorbeeld afgelopen zomer 6 weken op vakantie naar Turkije, wat me de gelegenheid gaf om echt bij te tanken. Die flexibiliteit helpt me om alles in balans te houden, zelfs als ik soms extra uren werk.

Wat weten mensen nog niet van jou?

In een ver verleden heb ik ooit langoustines verkocht. We exporteerden de verse langoustines vanuit Turkije naar restaurants in Frankrijk en Duitsland. Hoewel het een heel andere markt is, heb ik veel geleerd over de uitdagingen van internationale verkoop. Toch geef ik de voorkeur aan werken met overheden, omdat ik daar echt een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Heb je nog een gouden tip voor professionals die dit interview lezen?

Mijn gouden tip is om te investeren in duurzame relaties. Deze vormen de sleutel tot succes. Onderhoud regelmatig contact met je netwerk, toon belangstelling en wees attent. Dit is niet alleen belangrijk voor je professionele succes, maar ook voor het opbouwen van wederzijds vertrouwen en ondersteuning. Bovendien maakt een goed opgebouwd netwerk het gemakkelijker om uitdagingen aan te gaan en kansen te benutten, omdat je kunt rekenen op de steun en expertise van anderen.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Redactie helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

Een elektrische fiets als re-integratievoorziening Pw naar werk?

Een inwoner die al jaren bijstand ontvangt, heeft na een intensief begeleidingstraject zicht op werk. De verwachting is dat deze inwoner duurzaam uit zal stromen. De inwoner heeft een medische beperking en in verband daarmee hulp nodig om naar het werk te gaan. Een elektrische fiets lijkt de goedkoopst passende oplossing. Zo nodig wil de inwoner de kosten wel terugbetalen. Kan de gemeente zo’n fiets als re-integratievoorziening faciliteren?

Loopt maatwerk bij jouw gemeente in de pas of is het de vreemde eend in de bijt?

Maatwerk in het sociaal domein is het proces van besluitvorming, waarbij je komt tot een oplossing op maat voor het individu. Als het goed is, pas je dit proces toe op iedere inwoner die met een vraag komt.

De morele ondergrens van de ambtenaar

‘Ambtenaar heeft morele ondergrens nodig’, zo kopte een artikel uit Binnenlands Bestuur naar aanleiding van een LinkedIn bericht van Erik Pool, programmadirecteur Dialoog en Ethiek. Dit artikel belicht een dilemma waar veel ambtenaren mee worstelen: hoe kun je je inhoudelijk uitspreken zonder politiek te worden? In het specifieke geval gaat het om het Israël/Gaza-dossier, een complex vraagstuk dat velen bezighoudt. Maar ook bij kleinere, meer persoonlijke kwesties rijst deze vraag. Hoe ga je daarmee om?