Webinar

Cryptovaluta en bijstand

Herken crypto-activa en begrijp de impact op het recht op bijstand.

Steeds vaker krijgen gemeenten te maken met inwoners die handelen in cryptovaluta. En vooral onder jongeren is de handel in crypto’s populair. Maar hoe beoordeel je deze bezittingen? Wat zijn de juridische kaders en wat betekent dit voor het recht op bijstand? In dit webinar krijg je praktische handvatten en inzichten van experts om grip te krijgen op deze nieuwe realiteit.

Alles nog eens rustig nalezen?

Start van de training

Maandag,
16 juni 2025
13:00 - 15:00

Pagina delen op socials

Overzicht

Na dit webinar…

  • begrijp je wat cryptovaluta zijn en hoe ze werken;
  • herken je signalen en termen die wijzen op handel in crypto;

  • weet je het verschil tussen een exchange en een broker;

  • kun je onderscheid maken tussen een custodial en non-custodial wallet;

  • ben je beter voorbereid om crypto-bezittingen te signaleren en beoordelen binnen de bijstand.

Voor wie?

  • consulenten
  • handhavers

Zo ziet de dit webinar eruit

Dit webinar duurt 2 uur en vindt plaats via Teams. We sturen je uiterlijk 2 dagen voor het webinar een link en zorgen voor een duidelijke instructie. 
Let op: Elke inschrijving is persoonlijk en geeft toegang aan één deelnemer.

blog card header

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt je graag verder.

Dit ga je leren

Je leert over de oorsprong, de achtergrond en de verschillende soorten crypto’s. De focus ligt op de relatie tussen cryptovaluta en het recht op bijstand. Nu steeds meer mensen – vooral jongeren – investeren in crypto, is het belangrijk dat je weet wat dit betekent voor hun financiële positie en hun recht op ondersteuning.

We leggen je uit wat veelvoorkomende begrippen en verschijningsvormen betekenen, zoals hodling, staking, saven en de verschillen daartussen.

 

Belangrijk om te weten:
Als iemand zijn crypto-activa goed weet te verbergen, is het lastig – soms zelfs onmogelijk – om deze te achterhalen. Maar als iemand minder zorgvuldig is, zijn er wél signalen. In deze training leer je die signalen herkennen.

man met crypotmunten bitcoin en ethereum

Anders kijken
is meer bereiken

Programma

  • wat cryptovaluta zijn;
  • hoe crypto’s werken;
  • hoe je de waarde bepaalt;
  • wanneer het vermogen is;
  • wanneer het inkomen is;
  • hoe je crypto’s handelt en herkent;
  • wat je op kunt vragen;
  • verschillende verschijningsvormen en begrippen die met cryptovaluta te maken hebben;
  • ruimte voor vragen.

Waar en wanneer kan je meedoen?

Starten op ma 16 juni 2025, online

+ Bekijk dagen en locatie – Verberg dagen en locatie
Aanmelden

Lesdagen & Tijden

  • Maandag, 16 juni 2025
    13:00 – 15:00

Locatie

Online

 

De

  

wordt gegeven door...

Hanneke Willemsen

Juridisch adviseur Participatiewet en Kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

Incompany

Het webinar ‘Cryptovaluta en bijstand’ kan ook incompany gegeven worden, zowel digitaal als fysieke. Je krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over onze trainingen

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Als je je inschrijft via onze website, is je inschrijving definitief. Als je contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor je te reserveren. Je kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

Je kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. Je stuurt je annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in jouw plaats. Geef je de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

Een week voor de start van de training krijg je een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Nee, een inschrijving is persoonlijk en geeft alleen jou toegang tot het webinar. Dit zorgt ervoor dat alle deelnemers een optimale ervaring hebben.

Je ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als je een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvang je een certificaat aan het eind van de training als je aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Als je je inschrijft kunt je eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met jouw wensen.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Houd wel rekening met parkeerkosten. Een week voor de start van de training ontvang je een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij jou op locatie. Wij denken graag met je mee over het beste leertraject voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in jouw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Je ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heb je 3 werkdagen na je inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt je gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met je mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor je de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkel je praktische vaardigheden (houding en gedrag).

 

Via onze platforms kun je samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselen. Ben je abonnee van de Juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein? Bij elke module organiseren we twee gratis themabijeenkomsten waar je aan kunt deelnemen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices op het gebied van de Wmo 2015? Ga dan naar één van onze Wmo-actualiteitendagen. In één dag ben je weer helemaal bij.

 

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met jouw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in jouw gemeente. Je kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat je de kennis kunt vertalen naar jouw dagelijkse werk.

Andere bekeken ook

Passend onderwijs

Ontdek hoe je passend onderwijs effectief toepast en elk kind de kans geeft zich optimaal te ontwikkelen.

Gokken in de bijstand

Leer hoe je als gemeente omgaat met gokken in de bijstand en de balans vindt tussen wetgeving en de menselijke maat.

AVG-rechten en AVG-verzoeken in het sociaal domein

Leer hoe je AVG-verzoeken soepel afhandelt en scherp je kennis over privacyrechten van inwoners aan.