Stimulansz wint aanbesteding kennisbank Maastricht

“Een zegen voor de uitvoering”

“Ik werk al jaren met Stimulansz”, zo begint Harrie Beckers, specialist Methoden en Systemen bij Sociale Zaken Maastricht. “Dus ik weet uit ervaring dat ze altijd correcte informatie leveren, in gewoon begrijpelijk Nederlands schrijven en, heel belangrijk, dat ze hun afspraken nakomen. Stimulansz is een zegen voor de uitvoering. Kijk, ik heb zelf gewerkt als consulent. Dan heb je behoefte aan een heldere doorvertaling van juridische informatie naar een praktische aanpak.””Stimulansz legt je bijvoorbeeld geen eigen interpretatie van een gerechtelijke uitspraak op”, vervolgt Harrie zijn verhaal. “De juristen van Stimulansz helpen je heel concreet de vertaling maken naar de situatie van je klant. Ze zijn in die zin dienend. Ik moet eerlijk bekennen dat, als ik er met onze toenmalige kennisbank zelf niet uitkwam, ik regelmatig bij Stimulansz te rade ging. Je kunt je wel voorstellen dat ik enthousiast was toen duidelijk werd dat we in Maastricht de kennisbank van Stimulansz zouden krijgen.”

Kwaliteit als toetssteen

Zijn collega Frank Rudolph, eveneens specialist Methoden en Systemen, kan dit alleen maar beamen. Hij was nauw betrokken bij de aanbesteding. Alle afdelingen van Sociale Zaken kregen een aantal vragen voorgelegd, bijvoorbeeld op welke manier ze door een kennisbank navigeerden en hoe ze juridische informatie opzochten. Op basis van de uitkomst van dat onderzoek werd er door Maastricht een programma van eisen opgesteld dat gebruikt is bij de aanbesteding. Belangrijkste toetssteen was de kwaliteit van de kennisbank. Frank vertelt waarom aan Stimulansz de aanbesteding is gegund.

“Stimulansz is een zegen voor de uitvoering! Ik heb zelf gewerkt als consulent. Dan heb je behoefte aan een heldere doorvertaling van juridische informatie naar een praktische aanpak.”

Net als Harrie vindt hij het prettig dat je je bij de kennisbank van Stimulansz zelf een mening mag vormen aan de hand van de jurisprudentie. “De kennisbank doorstaat de juridische toets ruimschoots, maar de informatie is niet dwingend. Kijk, een kennisbank is maar een tool he, je moet wel zelf blijven nadenken”, zo stelt hij.

Integraal werken

Als ander groot voordeel noemt hij de integraliteit van de kennisbank. “Alle werkdomeinen zijn met elkaar verbonden en te benaderen vanuit een beginscherm. Praktisch is dat je zo ook op 1 plek de bestanden en je lokale informatie op orde kunt houden.” Uit het gebruikersonderzoek bleek bovendien dat werknemers snel en makkelijk de informatie konden vinden die ze zochten en het fijn vonden dat ze suggesties mogen indienen voor verbetering van de kennisbank.
Frank: “En deze kennisbank heeft een aantal extra’s. Als we behoefte hebben aan verdieping kunnen we gebruikmaken van de zogenaamde adviesuren. Juristen van Stimulansz beantwoorden dan vragen van juristen in Maastricht. Ze denken bij Stimulansz echt met je mee en proberen tegemoet te komen aan onze wensen. Ze denken in oplossingen, niet in problemen. En dat voelt als een warm bad.”

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Redactie helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

“Armoedebeleid door de jaren heen: we weten allang wat werkt”

Leven in armoede is hard werken, en armoedebestrijding is complex. Als je weet hoe dit zich door de jaren heeft ontwikkeld, kan je dat helpen in de ondersteuning van inwoners, stelt Wilma Kuiper. “Het is allang duidelijk wat werkt en niet werkt.”

Eén loket voor elke vraag: van het ‘wie’ naar het ‘hoe’

Ik loop al sinds 2004 mee in het sociaal domein. Het is de kunst om dan professioneel nieuwsgierig te blijven en met een open blik te kijken naar hoe we dingen doen zonder die als vanzelfsprekend te beschouwen. Juist door anders te kijken ontstaat ruimte voor verwondering en verwondering geeft ruimte voor verbetering. Een van die zaken waar ik me over verwonder is de vraag ‘wie moet iets oplossen’.

Kan een inburgeraar na 1,5 jaar nog van leerroute wisselen?

Gemeenten krijgen regelmatig te maken met inburgeraars voor wie de gekozen leerroute toch niet passend blijkt. Wat als die mismatch pas na 1,5 jaar aan het licht komt? In deze blog laten Renée van der Burg en mr. Petra Gerritsen zien welke ruimte gemeenten hebben om alsnog te schakelen.