Overzicht
Na deze themabijeenkomst…
- ben je op de hoogte van de regels en achtergronden rond specifieke uitvoeringskwesties;
- weet je hoe je bepaalde lastige Wmo-onderwerpen kunt behandelen of juist anders kunt aanpakken.
Voor wie?
- consulenten / kwaliteitsmedewerkers
- juristen
- beleidsmedewerkers
* Let op: Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor gebruikers van de kennisbank Inzicht Sociaal Domein met een abonnement op de module Wmo.
Zo ziet de bijeenkomst eruit
Tijdens de online bijeenkomsten “Wmo – Kort en Krachtig” brengen we je in maximaal 2 uur volledig op de hoogte van een specifiek Wmo-deelonderwerp dat in de praktijk regelmatig vragen oproept. De onderwerpen verschillen per bijeenkomst en worden grondig behandeld.
Deze themabijeenkomsten worden twee keer per jaar georganiseerd voor gebruikers van de kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

Vragen of advies nodig?
Canan Caliskan-Kantar helpt je graag verder.
Dit ga je leren
Je krijgt inzicht in de oorsprong, doel en toepassing van de regels rondom het thema en ontdekt hoe je valkuilen in de praktijk kunt vermijden. Daarnaast bieden onze experts praktische antwoorden op veelvoorkomende vragen, gebaseerd op de meest recente regelgeving en jurisprudentie. Na afloop weet je precies hoe je deze kennis kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Programma
Herkennen en voorkomen van misbruik en oneigenlijk gebruik van Wmo-voorzieningen.
Het onderwerp is ditmaal wat breder dan voorheen. Een belangrijk en actueel thema: Rijk en gemeenten maken zich zorgen over de betaalbaarheid van de Wmo. Misbruik van zorggelden komt ook steeds meer in de publieke aandacht.
Het is belangrijk dat Wmo-middelen alleen worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn; het kwalitatief goed ondersteunen van mensen die van die ondersteuning afhankelijk zijn, nu en in de toekomst. Voorkomen van misbruik is dan beter dan achteraf maatregelen nemen om zaken weer recht te draaien.
Tijdens de bijeenkomst belichten we een aantal zaken die het makkelijker maken om misbruik te herkennen en om er tijdig wat aan te doen.
We koppelen daarbij de risico’s en de regels aan de uitvoeringspraktijk, via herkenbare en direct toepasbare voorbeelden.