WerkloonT werpt zijn vruchten af voor Rijswijk

De applicatie WerkloonT helpt gemeenten om inwoners met een uitkering te laten zien dat werk loont.

Joke van het WSP geeft aan dat zij blij is met de applicatie WerkloonT: “Het geeft inzicht in de financiële gevolgen. De applicatie is cijfermatig goed en nauwkeurig. Het helpt onze afdeling een stukje verder want de drempel is wat meer verlaagd waardoor werkzoekenden meer gemotiveerd raken om de stap te zetten. Ook als de situatie minder goed uitpakt, kunnen we dit op tijd zien, en inzetten op bijvoorbeeld de minimaregelingen.

Laatst hielp ik een mevrouw die aan een baan is geholpen voor 24 uur per week, zij maakte zich zorgen over haar toeslagen en regelingen. Samen met haar heb ik WerkloonT ingevuld en meteen het verschil kunnen laten zien bij het hebben van een uitkering en werken. Die mevrouw was blij dat ze met kleine stapjes vooruit gaat. Ik heb vervolgens samen met inkomen de case afgehandeld. Het leukste vond ik, behalve dat deze mevrouw ook weer heel blij is dat zij weer aan de slag is, dat ze toch zag dat er niet overal gekort wordt en zij dus met meer vertrouwen aan het werk is gegaan.”

Ontdek de voordelen van WerkloonT

Denkt u dat WerkloonT een waardevolle bijdrage kan leveren aan uw dienstverlening? Neem dan contact op  met onze adviseur John Nuijten. Hij informeert  u graag over de mogelijkheden voor uw gemeente.

Pagina delen op socials

Meer weten over dit onderwerp?

Karin van Nuland helpt je graag verder.

Nieuwsbrief Sociaal Domein

Binnen 5 minuten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het sociaal domein? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Met onder andere blogs van experts, interessante whitepapers en toelichting op wet- en regelgeving.

Andere bekeken ook

Een elektrische fiets als re-integratievoorziening Pw naar werk?

Een inwoner die al jaren bijstand ontvangt, heeft na een intensief begeleidingstraject zicht op werk. De verwachting is dat deze inwoner duurzaam uit zal stromen. De inwoner heeft een medische beperking en in verband daarmee hulp nodig om naar het werk te gaan. Een elektrische fiets lijkt de goedkoopst passende oplossing. Zo nodig wil de inwoner de kosten wel terugbetalen. Kan de gemeente zo’n fiets als re-integratievoorziening faciliteren?

Loopt maatwerk bij jouw gemeente in de pas of is het de vreemde eend in de bijt?

Maatwerk in het sociaal domein is het proces van besluitvorming, waarbij je komt tot een oplossing op maat voor het individu. Als het goed is, pas je dit proces toe op iedere inwoner die met een vraag komt.

De morele ondergrens van de ambtenaar

‘Ambtenaar heeft morele ondergrens nodig’, zo kopte een artikel uit Binnenlands Bestuur naar aanleiding van een LinkedIn bericht van Erik Pool, programmadirecteur Dialoog en Ethiek. Dit artikel belicht een dilemma waar veel ambtenaren mee worstelen: hoe kun je je inhoudelijk uitspreken zonder politiek te worden? In het specifieke geval gaat het om het Israël/Gaza-dossier, een complex vraagstuk dat velen bezighoudt. Maar ook bij kleinere, meer persoonlijke kwesties rijst deze vraag. Hoe ga je daarmee om?